…U modernom svijetu u kojem živimo, svakodnevno smo bombardirani raznim dosadnim reklamama, koje samo dodatno povećavaju stres kojim smo ionako previše opterećeni.

Jedan od načina kako možemo smanjiti razinu stresa i možda si produžiti životni vijek (opće je poznato da je stres ubojica broj jedan u svijetu) je odlazak u prirodu i bavljenje rekreacijom. No, budući je takav način opuštanja moguć samo preko neradnog vikenda ili godišnjih odmora, a i uz činjenicu da je za njega potrebno izdvojiti nešto novaca, mora postojati neko drugo i jednostavnije rješenje.

To rješenje možemo naći u onome što svi volimo, ili barem gotovo svi, i ono što povezuje cijeli svijet; a to je glazba. Bez obzira kakvu glazbu volite, i što vas više opušta; dugačke simfonije, opere i operete velikih majstora klasične glazbe ili heavy metal modernog doba, morate se složiti da je glazba uvijek bila najbolje sredstvo za opuštanje, maštanje, stvaranje novih ideja i zabavu.

Stoga, svima onima koju glazbu shvaćaju više od zabave i povremenog hobija, preporučam da koriste dva zanimljiva programa za stvaranje kreativnih glazbenih uradaka.

Prvi od njih zove se Muse Score, a služi za stvaranje glazbenih djela uz pomoć digitalne tehnologije, za stvaranje, sviranje i tiskanje notnih zapisa. Na web stranici njegovih autora, možete naučiti mnogo o skladanju putem raznih lekcija i tutorijala, a sami program može se i besplatno skinuti.

Više o Muse Score-u:

https://musescore.org/hr

Drugi program, točnije online aplikacija služi za rezanje audio uradaka, kao npr. kada želite ukloniti neke dijelove pjesme, posebno one u mp3 obliku, npr. od dugačke pjesme želite napraviti zgodni kratki zvučni zapis pogodan za zvono vašeg mobitela. Taj “Online MP3 Cutter” možete koristiti ovdje:

https://mp3cut.net/

mp3cutter

Za kraj, uživajte u stvaranju i slušanju vlastitih djela i ne zaboravite se igrati, jer bez igre nema ni kreativnog procesa!

Oglasi