…Da je najbolja online kviz igra na svijetu, kako njezini autori sami tvrde, u to nisam siguran, ali da je jedna od boljih na internetu, u to nema sumnje.

Sama igra, koja je dostupna kako na samom računalnom internetu, tako i onom mobilnom, sastoji se od nekoliko desetaka, možda i stotina različitih kategorija. Sve igre, ili barem većina njih, dostupne su isključivo na engleskom jeziku. S time da postoji mogućnost da i sami izradite igru po vlastitom ukusu.

Svaka igra sastoji se od sedam pitanja, na koja morate točno i brzo odgovoriti, a igra se isključivo u online i multiplayer modu, što znači da se u svakom kvizu natječete protiv stvarnih suparnika. I u tome je zapravo ona najbolja.

Naime, osim što možete birati kategoriju u kojoj želite sudjelovati, možete birati i svoga suparnika, ali samo ako se radi o jednom od vaših kviz prijatelja. Ukoliko se radi o nekom drugom natjecatelju, tada program bira vašeg protivnika nasumičnim odabirom (i to samo ako je natjecatelj dostupan, odnosno online). Suparnici dolaze iz cijelog svijeta, a zanimljiva je činjenica da uvijek vidite korisničko ime ili nadimak tog suparnika, kao i mjesto i državu iz koje dolazi.

Također, kako sakupljanjem bodova napredujete u nekoj kategoriji, prelazite u više nivoe i zauzimate pozicije na rang listama.Uz to, sa svakim novim uspjehom dobivate neke počaste titule, a vaše posebne uspjehe (npr. ako ste među deset najboljih u svojoj državi u tekućem mjesecu), možete i dijeliti (tj. share-ati) putem društvenih mreža poput Facebooka ili Twitera.

No, nažalost, po mojem mišljenju, igra ima i neke nedostatke. Neki od njih su: ne možete igrati kad ste u offline modu; internetska veza sa suparnicima tijekom same igre može se prekinuti (pri čemu gubite sve osvojene bodove u igri); nema puno kvizova na neengleskim jezicima; te jedan uobičajeni nedostatak online kvizova, a to je da se pitanja prečesto sastavljaju u nekom lokalnom engleskom jezičnom žargonu, pa svi oni koji nisu anglofoni, često imaju problema sa prevođenjem samih pitanja i odgovora.

Ovaj kviz možete igrati preko računalnog interneta (na stranici www.quizup.com) ili ju skinuti kao mobilnu aplikaciju uz pomoć drugih aplikacija kao što je Trgovina GooglePlay.

Osim ovog kviza, preporučio bih vam još jednu odličnu kviz mobilnu aplikaciju, a zove se QuizIt (donedavno se zvala Trivial). Nju se također može skinuti preko neke online mobilne trgovačke aplikacije.