…U ovom našem kratkom životu, jedna od najvažnijih stvari koje moramo svi naučiti, je kako se kvalitetno i dobro zabavljati. Jer u konačnici, o tome nam i ovisi koliko ćemo dugo i živjeti. I sami ste upoznati sa svakodnevnom činjenicom da je stres glavni i najčešći faktor kod povećane smrtnosti ljudske populacije u ovom modernom dobu.

Pa kako ćemo se onda zabavljati?

Na koji način?

Ima li ispravnog načina?

Vjerojatno bi se mogle napisati hrpetine knjige na ovu temu, ali to nije ono o čemu ću vam danas pričati. Danas ću vam govoriti o plesu i pjevanju, onome što svakog od nas čini sretnim i zadovoljnim, jer nema te osobe na ovom svijetu koja nije barem jednom u životu, a posebno u svoja četiri zida, upalila radio, kasetofon, glazbenu HiFi liniju ili svoje računalo kako bi pustila neke svoje omiljene pjesme, odlično se uz njih zabavljala dok je nešto drugo radila usput, ako treba i zapjevala, te zaplesala po cijelom dnevnom boravku, kuhinji ili spavaćoj sobi.

I to je ono što nas sve zaista čini mnogo sretnijim i općenito bolje raspoloženim. Ne znam na koji način glazba i ples djeluju na ljudsko tijelo, ali samim time da postoje već od kamenog doba, govori im u prilog da nešto i vrijede.

Danas ću se posebno osvrnuti ne toliko na glazbu, nego na sami ples, koji naravno bez glazbe ne bi bio to što je.

U posljednjih nekoliko mjeseci, posebno u rano proljeće i jesen, kad su dani kraći, a vrijeme hladnije, u gradu se održava mnoštvo raznih besplatnih radionica i tečajeva plesa od kojih su najčešći swing, brazilski plesovi, klasični plesovi itd.

Početkom ove godine, i sam sam odlučio prisustvovati dvjema besplatnim plesnim radionicama, jedan je bio swing, a drugi brazilski zouk. Iako sam poprilično antitalentiran za ples, ipak sam se zabavio i što je najvažnije nešto i naučio, i to u prisustvu mladih zgodnih dama 🙂

Stoga, ako nemate što pametno raditi u ove predstojeće hladne mjesece, upišite neki od plesnih tečajeva (ili se bavite klizanjem), naučite nešto novo i što je najvažnije od svega, zabavite se!

Advertisements