…Od svih nastavnih predmeta s kojima učenici imaju najviše problema, najviše se ističu matematika i kemija, što zbog svoje apstraktnosti (poput matematike), što zbog svoje složenosti i nerazumijevanja osnovnih principa rješavanja problema (poput kemije). Zbog toga svake godine učenici i njihovi roditelji potroše na stotine kuna na instrukcije, koje vrlo često ne daju pravi rezultat. Rezultat koji se ne svodi na dobivanje bolje ocjene, ili ispravljanje loše ocjene, nego na stvarno i potpuno shvaćanje problematike o kojoj se uči, čije znanje učeniku može zatrebati u bliskoj budućnosti (barem tijekom trajanja školskog i studijskog obrazovanja).

Kao dugogodišnji instruktor iz kemije, mnogo puta sam uviđao spomenuti problem, i koliko god se trudio da učenike naučim i podučim problemima iz kemije (što bi trebao biti posao učitelja, a ne instruktora), u mnogim slučajevima se dogodilo da sam ih uspio natjerati da nauče i shvate nastavno gradivo, ali nažalost samo zbog dobivanja bolje ocjene, a ne da im to znanje ostane trajno rješenje.

U ovom vodiču u kratkim i jasnim crtama pokušati ću objasniti jedan od najvećih problema s kojima se susreću učenici i studenti u nastavi kemije. A to je pitanje rješavanja kompleksnih kemijskih reakcija, koji su alfa i omega cijele kemije (ukoliko ne znate pravilno postaviti i riješiti kemijsku jednadžbu s ispravnim kemijskim formulama, tada ne možete reći da znate išta o kemiji).

Najkomplesnije kemijske jednadžbe koje muče učenike srednjih škola i studente su jednadžbe redoks reakcija, odnosno kemijskih reakcija oksidacije i redukcije…

*ovaj cijeli vodič možete naručiti putem kontakt formulara Pošaljite poruku!

SVI VODIČI I DIGITALNE KNJIGE SU BESPLATNI!

P.S. Ukoliko želite poduprijeti moj rad, možete mi poslati neku simboličnu  novčanu donaciju.

Više o narudžbama i donacijama na Donacije za kreativnost!

Hvala, K.K.

Oglasi