“Dobrodošli u prvi 5D escape room ENIGMARIUM® u Zagrebu. Čeka vas zabavno, originalno i jedinstveno iskušenje: bijeg iz zaključane sobe u sat vremena!

Uncover the real story about beautiful, innocent Barica Cindek, who was accused of witchcraft and sentenced to burn at the stake. Her destiny is now in your hands! Can you find the passage to the 18th century and save her from the stake? Or will history change forever?

A unique 5D experience in the first escape game, fully immersed in the local history, full of unexpected twists, never-seen-before puzzles, high-tech gadgets and great game flow will keep you amazed till the final minute!

Incredible fun 100% guaranteed!” (izvor teksta: Enigmarium Escape Room Zagreb)

…Još prije otprilike dvije godine prvi puta sam se upoznao s ovakvim oblikom offline zabave, koja je pretežno namijenjena stranim turistima, iako i mnogi “lokalci” dolaze i zabavljaju se u ovim tajnovitim prostorijama.

Naime, u tadašnjem Paraparku, poduzeću (mislim mađarskom) koje se bavilo stvaranjem i održavanjem prostorija kojih je namjena bila zabava u kojoj se radnja vrti oko pokušaja izlaska iz elektronički zatvorenog prostora koji se obično sastoji od nekoliko manjih prostorija. U tom vremenu ( obično pola sata ili sat) grupa igrača mora naći način da izađe iz prostorije tako da postepeno rješava razne misterije koji se pred njima nalaze u obliku skrivenih stvari, raznih kombinacija alfanumeričkih znakova kojima se otvaraju neka vrata, ormari, pretinci i ladice, rješavaju neki problemi preko računalnih simulacija itd. Ukoliko se u određenom vremenu riješe sve tajne, tada se u konačnici može doći do završne kombinacije brojeva kojima se otvaraju glavna elektronički zatvorena vrata, a time igra završava. Osim kreativnog, analitičkog i brzog razmišljanja, vrlo je bitna i kooperacija igrača u grupi, pa se ovakav način zabave koristi i kod Team Buildinga.

parapark

Enigmarium, kojeg danas spominjem, još je i zanimljiviji jer ima u sebi onaj tajnoviti i mračni srednjovjekovni štih i uzbudljivu legendu iz mračne povijesti srednjovjekovnog Zagreba. Na taj način spojena je misterija i detektivski način razmišljanja, učenje povijesti grada i zabava.

enigma2

Više o ovoj zabavi pogledajte na: https://www.facebook.com/enigmarium.hr

Službene web stranice i rezervacija: http://enigmarium.hr/

Advertisements