…Već šest je godina prošlo otkako sam se počeo baviti pisanjem i objavljivanjem postova na internetu. Od svog prvog, iako sada inaktivnog bloga Anarchy4all (http://anarchy4all.bloger.index.hr/default.aspx),  gdje sam unatoč njegovom imenu, objavljivao tekstove pretežno duhovne tematike (razne misli i izreke, priče i misterije), kao i tekstove o kritici modernog materijalistički orijentiranog društva.

anarchy

Dvije godine potom, u proljeće 2013., nakon odlaska na svoju prvu svjetovno-duhovnu pješačku avanturu Lijepom našom, odlučio sam ući u svijet kreativnih ideja vođenih duhovnom samospoznajom, tj. tražio sam duhovni element u stvaranju raznih ideja i izuma koji su osnova svakog inteligentnog stvaralačkog uma.

Tako je nastao Libertas Nova, e-časopis koji je promicao kreativne ideje i duhovnu samospoznaju, i kao što mu ime kaže, promicao Novu slobodu, bez utjecaja i dogmi suvremenog društva koje se uvijek, većinom na negativan način, upleće u svjetovni i duhovni razvoj svakog pojedinca. Cilj toga malog e-časopisa bio je pomoći, pretežno kreativnim osobama ( nismo li svi mi kreativni) da probude svoj uspavani stvaralački duh, i ponesu ga u nove visine, bez obzira na kritike i nerazumijevanje njihovih najbližih članova obitelji, porodice, prijatelja, suradnika i društva općenito. Da im teme o kojima sam pisao ( a bilo ih je zaista mnogo) pomognu da svijet gledaju pozitivnijim i optimističnijim očima, i da u njemu i sami aktivno sudjeluju. U posljednja dva broja ovog e-časopisa, kreirao sam i malo natjecanje za sve čitatelje, koji i sami stvaraju svoje originalne radove. Tu se pretežno radilo o tektovima iz poezije, kratkih priča, duhovnih misli, putovanja, pa čak i kulinarskih recepata.

ln1

Nakon bloga i e-časopisa, na redu je došlo i stvaranje web stranice na Facebooku (https://www.facebook.com/libertasnova), a kasnije i na Google Plusu (https://plus.google.com/u/0/+KristijanKuš) i Twitteru (https://twitter.com/LibertasNova), na kojima sam i onda, kao i danas pisao o raznim temama s ciljem edukacije i poticanja znatiželje kod čitatelja, te objavljivanjem tj. dijeljenjem sadržaja s drugih web stranica/blogova. Osim samih tekstova, fotografija, video zapisa i drugih sadržaja, kratko vrijeme sam vodio i natjecanje među kreativnim autorima (Kreativnost na djelu) i turističko-avanturističke izlete s ciljem upoznavanja zanimljivosti grada Zagreba (Zagrebačkim ulicama).

face
LN na Facebooku!

 

Trenutačno vodim dvije FB grupe, “Kritiku Čistog Uma” (u kojoj objavljujem razne tekstove koji bi trebali potaknuti članove grupe na aktivniju i svrsishodniju komunikaciju o zadanoj temi, dati neke zanimljive preporuke ili savjete, a sve s ciljem edukacije i boljeg razumijevanja među ljudima) i “Kreativnost na djelu” (ovu grupu sam pokrenuo tek s jučerašnjim danom, kao moderniju i opširniju verziju nekadašnje grupe za natjecanje kreativnih autora). Kao što sam naveo i u opisu, svrha i ciljevi ove grupe su:

– objavljivati, promovirati i prodavati gotove radove kreativnih autora iz područja cijele bivše Jugoslavije

– omogućiti komunikaciju, okupljanje i suradnju među kreativnim autorima

– povremeno voditi natjecanja najboljih kreativnih radova i/ili autora

– tjedno predstavljanje autora i njihovih djela na drugim web stranicama (uz financijsku donaciju autora voditelju grupe)

– područja interesa i vrste radova koji se mogu objavljivati, promovirati i prodavati u ovoj grupi:

1. tekstualni radovi iz područja popularne znanosti i tehnologije (istraživanja, izumi), popularne umjetnosti i kulture (povijest i razvoj umjetnosti,…), religije i duhovnosti (duhovne prakse, običaji, redovi, gnoze,…)

2. tekstualni radovi iz područja književnosti (poezija, proza, kratke priče i pripovijetke,…)

3. audio-vizualni radovi iz područja umjetnosti (slike, fotografije, pjesme, filmovi, grafike,…)

4. fotografije fizičkih radova (skulptura, slika, suvenira, maketa i modela, raznih hobija,…)

5. turističko-avanturistički izleti i sportske rekreacije

*Svoje ORIGINALNE AUTORSKE radove možete objaviti izravno u postu grupe, ili ga podijeliti sa svojih vlastitih FB profila/drugih grupa

Glavni cilj ove FB grupe je u prvom redu okupiti kreativne autore iz raznih područja znanosti, umjetnosti, duhovnosti i svakodnevice, promovirati njihove radove, omogućiti suradnju među njezinim članovima i onima izvan grupe, pomoći u oglašavanju i prodaji njihovih gotovih proizvoda (knjiga, slika, fotografskih albuma, amaterskih filmova, itd., kako u tiskanim, tako i u digitalnim izdanjima), objavljivati i oglašavati sve relevantne radionice, predavanja, tečajeve, seminare itd.

I to za autore iz svih država bivše Jugoslavije (jer sve pojedinačne države su premale da bi autorima pomogle u oglašavanju i prodaji njihovih ideja i gotovih radova).

Više o svemu na stranicama javne FB grupe Kreativnost na djelu!

Link na grupu: https://www.facebook.com/groups/1013871755381212/

Advertisements