…Prije otprilike tjedan dana, u potrazi za savjetima kako pokrenuti online biznis, kako zaraditi na internetu i to legalno, da li to zaista moguće itd., naišao sam na jednu zanimljivu web stranicu za koju sam isprva pretpostavio da nije ništa drugačija od svih ostalih kojima je jedina namjera da prodaju svoj loš i nepraktičan proizvod.

Naime, ime stranice je poprilično dugačko i odmah baca sumnju na njegov sadržaj.

Stranica se zove “I will teach you to be rich”, i prva pomisao je da se radi o jednoj od mnogobrojnih tzv. scam stranica.

No, kako sam krenuo čitati neke tekstove, shvatio sam da to možda i nije slučaj. Naime, gotovo sve što se tamo nalazi možete besplatno pročitati, mnogobrojne i raznolike savjete o pokretanju vlastitog online biznisa, kako iskoristiti svoj hobi da zaradite lovu, kako prodavati stvari na Ebay-u, kako zaraditi na YouTube-u itd.

Osim samih tekstova koji su napisani jako kvalitetno i koncizno, i bez onih glupih stručnih marketinških i informatičkih izraza koje nitko ne razumije.

Također, ako se besplatno upišete u e-mail listu, dobit ćete i hrpu drugih zanimljivih tekstova i savjeta. Mnogi od njih se ne tiču samo načina online zarade, nego i kako zaista uštediti novce, kako si pomoći oko otplate kredita, kako i gdje ulagati u offline biznise, poput investicijskih i mirovinskih fondova itd.

Osim toga, ova stranica nije tipična poput mnogih drugih tzv. Sales’s pages; gdje krenete čitati kako je to super sistem, koliko ćete mnogo zaraditi, pa se krene s nekim općenitim i obično nepraktičnim savjetima, da biste na kraju te stranice, umjesto konkretnih savjeta i nastavka teksta, našli link na kupnju njihovog proizvoda, najčešće neke skupe e-knjige.

Osobno, od web stranica, meni su se najviše svidjele ove:

http://www.iwillteachyoutoberich.com/…/how-to-make-money-o…/
http://www.iwillteachyoutoberich.com/…/hobbies-that-make-m…/
http://www.iwillteachyoutoberich.com/…/how-to-make-money-o…/

A na e-mail sam dobio dva sjajna teksta u pdf obliku:

“Ultimate guide to starting an online buiseness.pdf”
“Ultimate guide to personal finance.pdf”

Vlasnik ove stranice, kao i cjelokupnog biznisa vezanog uz online edukaciju o financijskim savjetima je Ramit Sethi, jedan od onih biznismena koji su se uspjeli naći na Forbes-ovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu.

P.S. Ukoliko se ne želite upisivati na njegovu e-mail listu, ove besplatne dokumente možete zatražiti od mene da ih vam pošaljem preko e-maila na libertas.nova@yahoo.com!

Advertisements