….U potrazi za načinima kako snimiti i obraditi kvalitetan video i objaviti ga na YouTube-u, naišao sam na vrstu programa, koji za razliku od uobičajenih metoda snimanja videa ili slaganja slika i dopunskih tekstova preko raznih Movie Maker-a (poput najpoznatijeg Windows Movie Makera) ili slaganja prezentacija pomoću Microsoft PowerPointa ili Open Office Impressa, koristi jednu modernu inačicu profesionalnog video snimanja, a to je ono što nedostaje netom spomenutim metodama; live prijenos.

active2

Naime, da bi video izgledao kvalitetnije i ugodnije samim gledaocima, a time bio i razumljiviji, najbolje ga je izraditi u live okruženju, tj. da slažete video kadrove, slike ili tekstove dok uživo pokazujete što i kako radite. Mnogi korisnici i autori video uradaka na YouTube-u koriste ovakve programe koji se službeno zovu Screen Capture Programi, tj. programi za snimanje ekrana. Nešto slično kao Print Screen tipka koju imate na vašim tipkovnicama, ali uz live prijenos.

Većina ovakvih programa se plaća, a od onih besplatnih najbolji su Atomi ActivePresenter (kojeg sam i sām koristio kod izrade mojih prvih ovakvih videa), Ezvid Video Maker, VLC(jako kompleksan za korištenje), Bandicam Screen Recorder te mnogi drugi.

ezvid

Više o ovim programima možete pročitati na slijedećim linkovima, ili pogledati na nekim YouTube video tutorijalima:

http://www.hongkiat.com/blog/win-screen-recording-softwares/
http://beebom.com/best-screen-recording-software-for-windo…/

https://www.youtube.com/watch?v=50SIy9lW0BE
https://www.youtube.com/watch?v=9LfvIfr6EZ8
https://www.youtube.com/watch?v=BN49UQZwGjA
https://www.youtube.com/watch?v=wE9XmypDFiY

Advertisements