…Nakon prva dva autora kojeg sam predstavio u protekla dva tjedna, koji oboje dolaze iz glavnog grada Hrvatske, slijedi online intervju s autoricom iz nama susjedne južne države, Bosne i Hercegovine (točnije Republike Srpske). Autorica je jako svestrana, bavi se raznim, kako umjetničkim, tako i filozofsko-obrazovnim djelatnostima. A ovo je njezina priča:

***

KK: Kako se zovete?

TK: Klašnja Tatjana. S obzirom da me ni’ko nikada nije zvao Tatjana, jednostavno (just) Tanja Klašnja.

***

KK: Gdje živite?

TK: Živim u Banja Luci. Beživotna i melanholična sredina koja na polju umjetnosti i kulture ne nudi baš ništa. Tako da moje mjesto nije ovdje.

***

KK: Čime se najviše volite baviti, u slobodno vrijeme (kao hobi) ili kao posao?

TK: Bavim se crtanjem, pravim nakit, pratim modu i crtam haljine (sketching). Pravim suvenire, pravim herbar, pišem putopise. Takođe(r), pišem na temu obrazovanja o korisnim promjenama koje bi naše obrazovanje približilo evropskom obrazovanju.Volim fotografiju i često slikam pejzaže. Putujem i istražujem nove sredine. Takođe(r) me zanima i istorija sredina koje obilazim.

***

KK: Od kada se bavite tim kreativnim hobijem/poslom?

TK: Kreativni radovi su nastali još u srednjoj školi. Mislim da sam kreativnost naslijedila od svog oca koji je bio svestran čovjek. U svojoj porodici imam nekoliko kreativaca koji su u svom poslu sjajni. Svoje crtanje povezujem sa nekom dječijom igračkom koju kad približite oku vidite puno trouglova, kockica i kružića (radi se o kaleidoskopu, op.a.).

***

KK: Što biste poručili vašim fanovima o vašim sadašnjim i budućim radovima?

TK: Moji radovi su stalno novi i drugačiji. Ne pravim serijske proizvode niti komercijalne radove. Najbitnija je autentičnost. Nikad nisam bila jedna od istih. Trudim se ne biti ono što drugi mogu, pa bi to rekla i kao savjet.

***

KK: Imate li kakav koristan savjet za neiskusne početnike u djelatnostima kojima se bavite?

TK: “Kakve su vam misli, takav vam je život.” (autor izreke: Otac Tadej)

***

KK: Imate nešto još za dodati?

TK: “Veliki ljudi su oni koji shvataju da je duhovna misao jača od bilo koje materijalne sile. Misli vladaju svijetom, a energija koju vi imate za stvaranje onoga što želite, nalazi se u vašim mislima.” (autor citata: R.W. Emerson)

***

KK: Ukoliko vas netko želi kontaktirati u vezi nekog savjeta, pitanja vezanih uz vaše radove, gdje može nabaviti vaše radove (ako su na prodaju), …, gdje vas može naći?

TK:

Facebook: Klašnja Tanja

E-mail: tanjag@blic.net

…A ovo su neki od njezinih radova:

jim

ribica

mindjuse

drvo

herkul

ogrlice kamen

remek djelo

prsteni

flaše

slika

sl3

tekstil

nakit

marlin