Napomena:

Rješenja drugog kviza su na dnu ovog posta!

Zadatci trećeg cIQuiza:

A) Wallace, Willliam Wallace. Nakon što su mu ubili djevojku, kreće na put osvete kako bi obranio svoju čast. Uskoro se pridružuje pripadnicima svojeg klana, svojeg naroda u borbi za neovisnost svoje domovine, hladne, snijegom okovane brdske zemlje u stalnoj borbi s mrskim i moćnijim južnim susjedom. Umire u mukama, ali ne uzalud, jer njegovi ratnici nastavljaju s borbama, i u konačnici, nakon nekoliko stoljeća postižu željenu neovisnost svoje zemlje.

B)

ayers rock - uluru

daskanje

koraljni greban

BHC2628

C) Pustinja budućnosti. Nakon velike kataklizme i nuklearnog rata, vlada borba za zadnjim izvorima nafte. Veliki drumski ratnik, bivši policajac, kako bi došao do potrebnog benzina za njegov superbrzi modificirani automobil, odlučuje pomoći grupici stanovnika pustinje, vlasnicima jedne naftne bušotine, kako bi pobjegli iz pustinje. Za to se mora boriti s ozloglašenim vladarem grupe divljih motorista i vozača automobila budućnosti.

D) Posljednji sati velikog učitelja najveće svjetske religije. Mučenje, ponižavanje i strašni sud prikazani su vrlo realistično, ponekad i pomalo mučno u ovoj novijoj religijskoj adaptaciji već poznate filmske teme.

Pravila rješavanja ovog kviza pročitajte na:

cIQuiz – kreativno, poučno i zabavno!

***

***

***

REZULTATI DRUGOG ZADATKA:

***

***

***

A) Ragbi

B) ptica Kiwi

C) Otoci

D) Skijanje

Fotografije su predstavljale:

  • snijeg

  • skijaška oprema

  • Janica Kostelić, naša najtrofejnija skijašica

  • Austrija, zemlja poznatih i uspješnih sportaša skijaša i skijašica

E) zajedničko rješenje na ova četiri podzadatka:

NOVI ZELAND

Vaši konačni odgovori na ovaj drugi kviz trebali su biti vezani uz Novi Zeland, npr.:

All Blacks, Sjeverni i Južni otok, Južna zemljina polutka, Wellington, Christchurch, Auckland, subpolarna klima, James Cook, zvijezde (misli se na one na zastavi),…