…Prošle subote kolega Damir i moja malekost uputili smo se na jezero Jarun, i istražili sve ili gotovo sve njegove zanimljive zakutke, iako nam vrijeme i nije toliko išlo na ruku. Iako nije padala kiša, bilo je vrlo tmurno i vjetrovito, pa nam je mrak brzo pao i omeo nas (točnije Damira) u fotografiranju zanimljivih detalja s ovog izleta.

Sutra krećemo na drugi ovogodišnji grupni izlet (točnije, idemo ponovno samo nas dvojica, jer od ostalih velikih Zagrepčana nemamo mnogo koristi, stoga molimo sve vas što se volite busati da ste veliki Zagrepčani, da ni ne dolazite na slijedeće izlete, jer ste već do sada pokazali koliko vam je stalo do vlastitog grada).

A Damir i ja ćemo, ukoliko nam to vrijeme dopusti, krenuti u istraživanje elitnih kvartova središnjeg dijela grada, počevši od juga i ulice Tuškanac, preko Cmroka i parka Orlovca, pa zatim malo do Prekrižja, sve do Šestina, njezine poznate crkve Sv. Mirka upečatljivog šarenog krova, i do Šestinskog Lagvića i ulaza u PP Medvednica.

Zatim ćemo odlučiti kojim ćemo se putem vratiti u grad, preko Mlinova do Mihaljevca, Pantovčakom do Britanca ili najvjerojatnije preko Dedića do Šestinskog Dola.

Ukoliko još ima netko koga interesiraju ovi izleti, tko je istinski ljubitelj ovog grada i nema problema sa višesatnom šetnjom, neka nam se pridruži.

Izlet počinje u subotu 13.5. u 16.30 sati u Dežmanovom prolazu!

Ukoliko bude jake kiše, izlet se odgađa za slijedeću subotu!