…Nakon tri tjedna (dovoljno vremena za rješavanje petog zadatka) idemo dalje s našim kreativnim i zanimljivim, iako priznajem, vrlo teškim kvizom.

No, znate kako kaže Delboy iz britanske TV serije “Mućke”:

HE WHO DARES WINS!

Rješenja petog zadatka pogledajte na dnu ovog posta, a pravila rješavanja kviza pročitajte na linku cIQuiz – kreativno, poučno i zabavno!

Pitanja šestog zadatka:

A)

Dizajnirao ju je američki fizičar William Higinbotham 1958., kao svojevrsnu simulaciju teniske igre, kako bi proučavao problematiku putanja objekata uz simulaciju vjetra. Prvi puta je prikazana na izložbi u Brookhavenskom Nacionalnom Laboratoriju, gdje je postigla veliki uspjeh, te postala velika zabava za ondašnje studente.

B)

golden axe

pacman

prince

donkey

C)

Ova igra ostvarila je veliki uspjeh krajem 1980-ih i kroz 1990-e godine, a i danas ima veliki broj fanova. Autor te igre je računalno poduzeće iz Japana, koje je svoj poslovni uspon ostvarilo u proizvodnji radio aparata. Glavni junaci te igre su dva brata (kasnije se priključio i treći), koja su po zanimanju obrtnici, a u igri se bore protiv različitih neprijatelja u zemlji iz mašte kojom vladaju gljive. Igra je prikazana u raznim varijantama, na raznim uređajima.

D)

diablo

final fantasy

neverwinter

path

***
***
***

RJEŠENJA PETOG ZADATKA:

 

***
***
***

A) Gustave Flaubert

B) Charles Dickens

C) Fyodor Mihailovič Dostojevskij

Fotografije su predstavljale:

  • Ukrajinska zastava (pisac vuče porijeklo iz Ukrajine)
  • Kazališna predstava “Zločin i kazna”
  • Sibir (pisac je jedno vrijeme proveo na robiji u sibirskom Gulagu)
  • Kockanje (jedno od njegovih najpoznatijih djela je roman “Kockar”, a i sam pisac je bio poznat po ovisnosti o kocki i alkoholu)

D) Mark Twain

Konačno rješenje je glasilo:

E) Realizam u književnosti 19. stoljeća

Stoga, sve što je imalo veze s književnicima realistima i njihovim djelima iz 19. stoljeća, bilo je točno rješenje ovog kviza.

Advertisements