…Mnogo kreativnih autora predstavilo se u ovom malom intervjuu, od fotografa, pisaca i pjesnika, slikara i grafičkih dizajnera, izrađivača rukotvorina, putopisaca i blogera. Danas vam predstavljam još jednu umjetnicu, koja se specijalizirala za jednu vrstu tetoviranja, tzv. body painting, i to metodom crtanja pomoću kane.

***

KK: Kako se zovete?

IĐ: Ilma Đuliman.

***

KK: Gdje živite?

IĐ: U Sarajevu.

***

KK: Čime se najviše volite baviti, u slobodno vrijeme (kao hobi) ili kao posao?

IĐ: Bavim se crtanjem kanom, poznato još pod nazivom mehendi, henna tattoo ili henna body art. Pored toga, uživam u pisanju poezije i proze.

***

KK: Od kada se bavite tim kreativnim hobijem/poslom?

IĐ: Crtanjem kanom kao primarnim hobijem se bavim skoro tri godine, a ljubav prema pisanju sam otkrila još u osnovnoj školi.

***

KK: Što biste poručili vašim fanovima o vašim sadašnjim i budućim radovima?

IĐ: Kad je riječ o crtanju ili pisanju kao izražavanju vlastite kreativnosti, svaki rad je unikatan i nosi posebnu priču. Pored uloženog vremena, svaki moj rad sačinjen je od velikog broja emocija.

***

KK: Imate li kakav koristan savjet za neiskusne početnike u djelatnostima kojima se bavite?

IĐ: Svima bih dala isti savjet – nikada ne odustajte od onoga što vam se istinski dopada i onoga o čemu sanjate. Život često donosi prepreke i zamke, ali kada ih savladate, shvatite koliko se uloženi trud isplatio.

***

KK: Imate nešto još za dodati?

IĐ: Friedrich Nietzsche je rekao – “Mi imamo umjetnost kako ne bi umrli od istine.” Umjetnost je bijeg od realnosti, omogućava nam da izrazimo sebe, svoja osjećanja i misli. Za mene, iscrtavanje kanom predstavlja spoj ugodnog i korisnog.

***

KK: Ukoliko vas netko želi kontaktirati u vezi nekog savjeta, pitanja vezanih uz vaše radove, gdje može nabaviti vaše radove (ako su na prodaju), …, gdje vas može naći?

IĐ:

Za sva pitanja i informacije, možete me kontaktirati putem Facebook stranice:

https://www.facebook.com/hennatattoo.ilma/;

ili Instagram profila:

https://www.instagram.com/henna.by.ilma/ (Henna by Ilma Đuliman)

ilma1

ilma2

ilma3

ilma4

Oglasi