…Neki dan ponovno sam pregledavao fotografije jednog od svojih prijatelja s fejsbuka, inace majstora stolarije, koji svojim spretnim rukama i uz veliku mastu i dobru volju izradjuje unikatne drvene kade i umivaonike, te ih objavljuje, promovira i prodaje preko svoje Facebook web stranice Wooden sink and bathtub.

On je jedan od onih unikatnih i kreativnih domacih autora (pod time mislim na cijelo exYu podrucje) koje osobno volim pratiti, pa sam odlucio da danas nesto napisem o njemu i njegovim radovima.

Stolar Klaudijo Nikolić dolazi iz Đurđevca, malog mjesta u sredisnjem dijelu Hrvatske Podravine, nedaleko Koprivnice (Koprivnica je sluzbeni centar Podravine), najpoznatijem po legendi o Picoku, prici kako su za vrijeme turske opsade ovog malog, tada srednjovjekovnog grada, branitelji grada zrtvovali jednog jedinog picoka tj. pijetla, kako bi obeshrabrili i demoralizirali vec onemocale i gladne turske napadace za vrijeme njihove dugotrajne opsade grada.

Osim po picokima, grad je poznat i po prekrasnom okolisu, rijeci Dravi, osebujnoj lokalnoj kuhinji i jedinstvenoj pustinji, tzv. Đurđevačkim pijescima (ili kako ih lokalci zovu peskima), inace svojevrsnom geoloskom fenomenu u ovim nasim balkanskim krajevima.

No, da se vratimo na gospodina Nikolića i njegove unikatne i fantasticne radove, njegove kade i umivaonike koje izradjuje rucno iz raznih vrsta drvene gradje, te ih na kraju premazuje posebnim vodootpornim premazima. Radovi su zaista osebujni i vrijedni svakog divljenja.

Od svih njegovih radova, njegov zadnji rad, dvostruki umivaonik integriran s nekadasnjim postoljem od sivace masine Singer, nesto je zaista osebujno i jednostavno neopisivo.

Vise o autoru i njegovim radovima mozete saznati na njegovoj web adresi Wooden sink and bathtub, a kontaktirati ga mozete i preko njegove web adrese na nikolic.klaudijo37@gmail.com.

Napomena: Sve fotografije ovih stolarskih radova originalno su djelo autora Klaudija Nikolića!

umivaonik

kada

ekstra

u izradi
Ovaj rad je jos u izradi, njegovo najnovije djelo….