…Bio je pocetak ljeta 2014., vrijeme mojeg intenzivnog bavljenja sportom, a posebno planinarenjem vikendima, prvo s ekipom HPD Kapela, a zatim s ekipom Svjesnog planinarenja kojeg je vodio (i jos uvijek vodi) Boris Pecigoš.

U tom razdoblju mojeg previranja (prosla je tek godina dana od moje druge samostalne pjesacke avanture ljepotama Republike Hrvatske), htio sam se cim vise maknuti od smoga i buke zagrebackih ulica i tada mojeg novog posla u analitickom kemijskom laboratoriju Centra za kontrolu namirnica.

Iako me to planinarenje nije dugo drzalo (bio sam tek na nekoliko izleta), kao ni mnogo toga drugoga u zivotu (moja velika boljka), ipak se danas sa sjetom sjecam tih mojih dana hodanja po planinama Grobnika kraj Rijeke, velebne Učke, Zelenog Vira kod Skrada u Gorskom kotaru i planinarskih staza kod Labina (vise o tim planinarskim pohodima u javnim galerijama na mojem FB profilu, a one s Borisom mozete vidjeti na linkovima Planinarenje Grobnik-Kamenjak i Mitsko-povijesnom stazom do Trebišća i Voloskog kuka).

grobnik
Boris i ja iznad provalije na Grobnickom Kamenjaku, ljeto 2014.

Boris Pecigoš, kojeg sam tada sreo na jednom od tih planinarenja, inace voditelj grupe Svjesnog planinarenja, bio mi je i vise nego zanimljiva osoba. Taj multitalentirani umjetnik zaista je sve ono sto bi od jednog pravog kreativca trebali ocekivati.

Uostalom, neka se on sam i predstavi:

“Ja sam Boris Pecigoš, mistični putnik i tragatelj, duhovni učitelj i savjetnik, majstor Osho zen tarota, majstor i učitelj Reikija, kanalizator i kreator osobnih talismana i mandala, voditelj svjesnih planinarenja, voditelj radionica svjesnih bivanja u prirodi i samoostvarenja, akademski slikar i umjetnik. Živim i radim u Rijeci, na granici gdje se susreću more i planine, koji su moja nepresušna veza s Izvorom.

Pridruži mi se na mističnom putovanju unutarnjim svjetovima i prirodom, u duhovnom traganju za odgovorima i smislom postojanja:

Produbite spoznaje o sebi, o situaciji koja vas muči, o odnosu o kojem brinete, o dvojbama koje traže donošenje dobre odluke, o potencijalu ili mogućem ishodu vaših izbora ili postupaka te o bilo kojem drugom problemu za koji tražite rješenje. Zatražite me DETALJNU PISANU ZEN ANALIZU vaše situacije ili pitanja (savjetovanje putem Osho Zen Tarota). Oshove zen karte su jedan od najduhovnijih tarota na svijetu. Lišene su magije, proricanja i drugih čiribu-čiriba i mambo-džambo priča koje prate uobičajena “tarot gatanja”.

Mogu vam pomoći i slanjem podržavajuće i ISCJELJUJUĆE REIKI ENERGIJE za bilo koje područje na kojem želite poraditi putem serije energetskih seansi (tretmana) na daljinu.

Kroz ENERGETSKO ČIŠĆENJE I ZAŠTITU prostora i osoba uklanjam negativne energije, zaostatke negativnih događanja, loše misli i namjere drugih ljudi, teške emocije, uroke, crnu magiju i slično te postavljam zaštitu.

Kanaliziram i izrađujem osobne TALISMANE i MANDALE koji služe kao žarište kozmičke energije i time vam pomažu ostvariti želje i ciljeve.

Kroz INDIVIDUALNI DOPISNI ILI VIDEO TEČAJ TAROTA pružam opsežno znanje o radu s “Osho Zen Tarot” kartama za osobne ili profesionalne potrebe.

Održavam TEČAJEVE REIKIJA, tj. inicijacije novih praktikanata, ali i obnavljanje Reikija za već inicirane, ali neaktivne praktikante.

Vodim RADIONICE SVJESNOG BIVANJA U PRIRODI I SAMOOSTVARENJA na Land art stazi na Učki te SVJESNO PLANINARENJE u okolici Rijeke, u Istri i Gorskom kotaru.”

…I sto dalje reci o ovom profesionalnom umjetniku, planinaru i spiritistu, ljubitelju prirode i svega sto je lijepo, nego da posjetite neke od njegovih stranica (vanjske web stranice, Facebook, Instagram, Youtube …) i sami se uvjerite u ljepotu njegovih mnogobrojnih umjetnickih radova, slika, pjesama, land art skulptura, itd., gdje zaista spaja ugodno s korisnim u svojem najljepsem obliku.

Vise o Borisu i njegovim radovima pogledajte na njegovim stranicama:

Boris Pecigoš Art @ Instagram

Mystical Voyager @ Instagram

Boris Pecigoš @ Youtube

Boris Pecigoš (njegova glavna umjetnicka web stranica)

Reiki majstor i ucitelj Boris Pecigoš

Svjesno planinarenje

Tarot majstor Boris Pecigoš

Boris Pecigoš @ Facebook

Boris Pecigoš, visual artist @ Facebook

Mystical Voyager @ Facebook

…Na kraju ovog teksta, prikazati cu vam neke od njegovih mnogobrojnih radova:

 

20
Jedan od mnogobrojnih Borisovih labirinata…
10511146_1515472948689454_1638686270162316750_n
Borisovi sareni kamencici…
27540713_339201803155070_3278258656699647243_n
Nadrealizam…
43828037_462958447446071_1344201223208697856_n
Borisovo najnovije umjetnicko djelo…
everything-is-in-line-all-things-will-unwind-2013-a-pp-33x46
Inspiriran glazbom…

mandala-026-2

mjesec-nad-stablom-01

monolit-i-2

ulaz-5
Borisove planinarske staze…

karta-land-art-staze

travnati-vrsak-4

OLYMPUS DIGITAL CAMERA