Libertas Nova

Kreativnost je svuda oko nas…

Riječ djelo krasi

rijec-djelo-krasi

…Dragi čitatelju,

glavni koncept ove knjige koju sada čitaš stvaran je devet mjeseci, u periodu od ožujka do studenog 2011. godine. I kao što se dijete rađa nakon devet mjeseci, tako je i ova knjiga ugledala svijetlo dana. Ovu knjigu, svoje prvo veliko pisano djelo, stvarao sam sa posebnom inspiracijom, kao što i roditelji sa čežnjom iščekuju svoje prvorođeno dijete.

Kako se knjiga stvarala i razvijala, tako sam se i ja razvijao sa njom. Naime, sve ove izreke i misli koje sam izložio na slijedećim stranicama nastale su tijekom mojeg osobnog mentalnog i duhovnog razvoja. Svaka riječ ovdje napisana originalna je rukotvorina koju sam stvarao uz pomoć ˝više svijesti˝ (kako ju volim zvati) i zbog toga te, dragi čitatelju, molim da ih pročitaš sa razumijevanjem i poštovanjem.

Mnogobrojni sati provedeni u prirodi, posebice na meni omiljenoj zagrebačkoj gori Medvednici, i njenoj velebnoj kuli Medvedgradu; kao i višemjesečno avanturističko pješačko putovanje Lijepom našom u protekla dva ljeta, dali su veliki doprinos konačnom izgledu ovog djela.

Ova knjiga, zbirka je svjetovno – duhovnih misli i izreka, i podijeljena je na tematska poglavlja, počevši od mističnih izreka pa do onih razne tematike, koje sam ostavio za sami kraj. Svaka od stotinu i pet izreka, odnosno misli, imaju za cilj da inspiriraju svakog čitatelja na pozitivne misli i buđenje vlastite kreativnosti.

Svaki tekst počinje i završava sa tri točke. Za objašnjenje ovakvog označavanja tekstova, navesti ću jednu od svojih izreka:

…Sve naše misli, riječi i djela nasljeđe su naših predaka…

I kao što tri točke ispred svakog teksta govore da je sve o čemu mislimo, govorimo ili radimo nasljeđe naših predaka; tako moram reći da će i sve što sada radimo ostati u nasljeđu našim potomcima; na što ukazuju tri točke na kraju svakog teksta u ovoj knjizi.

…Mi, ljudi, smrtnici smo, i kao takvi samo smo prolaznici na ovoj našoj maloj planeti koju zovemo Zemlja. Ali ono što je besmrtno je naša duša i naša djela koja će ostati iza nas, čak i kada se naša materijalna tijela pretvore u prah i pepeo…

I zato, dragi čitatelju, nadam se da će te ova mala knjižica potaknuti na dobra djela i pomoći ti na tvojem duhovnom putu.

SADRŽAJ:

1. Uvod…
2. Mistične…
3. O samospoznaji…
4. O vrlinama i manama…
5. O istini i laži…
6. Religijske…
7. O prirodi…
8. Duhovne…
9. O znanju, inteligenciji, disciplini…
10. O znanosti i umjetnosti…
11. Razno…

SVE DIGITALNE KNJIGE SU BESPLATNE!

Oglasi
%d bloggers like this: