Libertas Nova

Creativity & Self-Knowledge by Ianus Christius…

Što je LN?…

…Svijet kreativnosti nikada nije bio tako zanimljiv kao danas. Znanstveni izumi i inovacije, umjetnicka remekdjela iz podrucja likovne umjetnosti, kako one “ciste” tako i primjenjene, glazbe i filma, fotografije, dizajna, arhitekture; a sve inkorporirano i prozeto jednim duhovnim elementom koji najavljuje svijetliju buducnost.

Sve to naci cete na ovim stranicama, na Libertas Nova-i, stranici koja promice kreativne i inovativne ideje, potice na razmisljanje i konstruktivnu kritiku, prikazuje djela iz raznih podrucja.

Gledajte fotografije, citajte moje tekstove, naucite nesto novo o svijetu popularne znanosti i umjetnosti, o duhovnim elementima, o ljepotama mog rodnog grada Zagreba i domovine Hrvatske, o mojim otkacenim i neuobicajenim pjesackim avanturistickim putovanjima i lutanjima, upoznajte se s radovima drugih kreativnih autora, sudjelujte u natjecanjima, razgovorima i kvizovima.

Jer Libertas Nova je Nova Sloboda, Sloboda koja donosi novu buducnost, buducnost gdje je sve jedno, jednu istinsku holisticku vrijednost; znanost, umjetnost i duhovnost ujedinjeni s jednim ciljem, pronaci smisao ljudskog postojanja i djelovanja….

Ciljevi ovog malog kreativnog projekta i web stranice LIBERTAS NOVA su:

A) EDUKACIJA – nauciti nesto interesantno o svijetu koji nas okruzuje; na ovim stranicama citajte razne tekstove iz svijeta popularne znanosti i tehnologije, umjetnosti i kulture, religije i duhovnosti, svakodnevice i zabave

B) BUDJENJE DUHA KREATIVNOSTI I STVARANJE NOVIH IDEJA – pokazati kako se jedna od najvecih ljudskih vrlina, kreativnost (uz znanje i inteligenciju), koristi u raznim ljudskim aktivnostima

C) PROMOCIJA KRITICKOG MISLJENJA – izraziti kriticki duh s ciljem napretka drustva kroz razne teme i aktivnosti (pozitivne i konstruktivne stvari prolongirati i promovirati, negativne ispravljati)

D) PROMOCIJA DUHOVNE SAMOSPOZNAJE – sve sto ljudi rade u svojim zivotima nema smisla ili koristi ako je stvoreno bez duhovnog elementa, i to je najvazniji element svakog kreativnog ljudskog bica

Ovaj projekt i web stranica pokrenuti su u Studenom 2015., kao Facebook web stranica istog imena (Libertas Nova, lat. Nova Sloboda; ime koje implicira da je svako ljudsko bice slobodna individua, i da mora imati slobodnu volju da misli, govori i radi u svakom podrucju djelovanja, sto nije uvijek slucaj u svijetu Big Brothera), gdje sam pisao o raznim temama, vecinom vezanih za podrucje popularne znanosti, umjetnosti i duhovnosti.

Glavni cilj bio je (i jos uvijek je), promocija svakog kreativnog rada i njegovog autora, bez obzira iz kojeg podrucja on dolazi. Nauciti o tim individualnim malim kreativnim projektima, promovirati njihove autore, kreirati grupe gdje bi autori mogli promovirati svoje radove i medjusobno izmjenjivati informacije, organizirati natjecanja medju autorima itd., to su sve glavni ciljevi projekta LIBERTAS NOVA.

Ako imate neka pitanja, komentare, savjete, molim da me kontaktirate putem ove stranice, ili mi posaljite poruku na e-mail adresu kristijan.kus@gmail.com ili putem linka Pitaj Ianusa!

Hvala vam na citanju,

Kristijan Kuš a.e. Ianus Christius, Autor

(naslovna fotografija: Fraktalna geometrija; vise o toj temi u tekstu Fraktalna geometrija – matematika u sluzbi Majke Prirode)

 

 

 

Advertisements
%d bloggers like this: